Produkter » Kjølsrød poteter

Kjølsrøds poteter

Kjølsrød er Norges største produsent av poteter. Vi dyrker en rekke ulike sorter til ulike formål. Til matproduksjon dyrker vi Redstar og Rutt. Vi leverer også poteter til Sørlandschips og Maarud som lager potetgull, og disse sortene er Saturna og Bruse. Kjølsrød dyrker også flere sorter som brukes i pommes frites-produksjon hos Findus.

Rike på smak og næring

Potetene våre er odlet frem under stabilt vestfoldklima i leirholdig silt-jord, som er ekstra næringsrik og fuktighetsbevarende. Dette gir smakfulle poteter med høyt næringsinnhold og jevnere fasong. Poteter inneholder mye vitamin C, kalium, karbohydrat og naturlig fiber. Det meste av disse nyttige næringsstoffene sitter i skallet. 

Etymologi

Ordet potet kom til norsk via det engelske potato, fra spansk patata, som igjen fikk ordet fra taino batata. Ordet skildret opprinnelig søtpotet, som likner poteten i utseende, selv om smaken er forskjellig og de to ikke er i slekt.

Grønnsaken blir av og til kalt jordeple eller bare eple i Norge, som i det franske pomme de terre. Poteten ble tidligere kalt «djevelens frukt», ettersom den vokste under jorda.

(Kilde: Wikipedia)
 

Topp