Oppskrifter » Karveretter

Retter med karve

Surkål

1 kg hodekål
3 ss smør
5 dl svinekraft
2 ss hvetemel
2 ts salt
2 ts karve
1/2 ss eddik
2 ts sukker
Finsnitt kålen, legg alt lagvis i kjelen, smak til med eddik og sukker til slutt.
Koketid 1-2 timer

Karvete mot reisesyke

Trekk knuste karvefrø i kokende vann.
Det er viktig med karve som er norsk. Den
inneholder mer olje, og er dermed mer effektiv.
Dette roer magen før reisen!

Rugkjeks

125g fint rugmel
125g hvetemel
180 g margarin
1 ts karve
1 ts eddik
3/4 dl kaldt vann
-----------------------
Steketemp ca. 220 °C
Steketid ca. 7-8 min
 
Smuldre margarin i melet.
Bland alt sammen til en jevn deig.
Kjevle deigen ut til ca. 2 mm.
Prikk. Skjær ut i firkanter ca. 8x8 cm
eller lag runde med et glass.
De skal være friskt gule.

Vestfolds Beste Brød

3 ss olje
1,5 l melk kanskje blandet med litt vann
75 g gjær
500 g grov sammalt hvete
500 g fin sammalt hvete
250 g byggmel (gjør brødet saftig)
500 g helkorn
500 g hvetemel
2 ts salt
1 sp karve
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
 

Topp

Nettside og publiseringsløsning fra Godt Sagt